Foro d'estudi, promocio y defensa de la llengua valenciana

Hui estem a 18 Ago 2019, 03:49

Totes les hòres son UTC + 1 hòra

Nòu tema Responder al tema  [ 1 mensage ] 
  Imprimir vista Tema anterior | Tema posterior 
Autor Mensage
NòtaPublicat: 05 Abr 2016, 11:05 
Avatar d'Usuari

Registrat: 19 Feb 2015, 18:08
Mensages: 81
La terminologia y dicotomia llengua "culta" / llengua "vulgar" és l'engany que els cultistes/tecnòcrates/dictaors llingüistics gasten p'anar colant y "justificant" tots els catalanismes/arcaismes/invents dins la seua normativa en perjui de la verdadera llengua valenciana.

Un bòn numero de valencianistes defenen els critèris cultistes de la RACV com si foren una vitat absoluta. Estan convençuts de que existixen unes paraules que intrinsecament son "cultes" (corrèctes) y unes atres "vulgars" (incorrèctes), sense donarse conte que tot es una cuestio subjectiva y relativa, consecuència de l'adoctrinament llingüistic que ca u haja pogut patir.

La pròva la tenim dins la mateixa societat valenciana. Lo que pals valencianistes que seguixen la normativa de la RACV son paraules "cultes", pa les persones adoctrinaes en el catalanisme de l'AVL no son més que paraules "vulgars", "incorrèctes" o en "faltes d'ortografia" que han d'evitar pa no suspendre o pa que no els diguen "incults" o els prenguen per "llaucos".

Per eixemple, eixe "nosatres" impòst pels "cientifics" de la RACV - una "esquissitessen" cultista de preferència en els registres "formals" -, pa les persones adoctrinaes en el catalanisme no és més que una paraula mal escrita - en faltes d'ortografia -, que may gastarien en un escrit "formal" o "cult", ya que pa ells la "corrècta", la "formal", la "culta" es la paraula "nosaltres".

Com este cas, moltissims més, a on lo que és "cult" pa uns, és "vulgar" pa uns atres. Pròva de que les paraules no pòrten per elles mateixa la cualitat de "culta" o "vulgar", sinos que eixos concèptes son subjectius y relatius a la persona en funcio de l'adoctrinament llingüistic que haja pogut patir (adoctrinament que pòsa per davant els objectius politics ans que els verdaderament llingüistics).

La llengua valenciana y les seues paraules y formes llingüistiques pròpies no son ni "cultes", ni "vulgars", son lo que son y son les que li donen vida, forma, caracter y personalitat a l'idioma valencià de fa molt de temps. No ham de consentir que mos enganyen y adoctrinen en les mentires del "cultisme", perque això no fa més que destruir la verdadera llengua valenciana y obrirli les pòrtes al catalanisme anti-valencià.


Pac'amunt
   
Respòndre citant  
Vore mensages de fa:  Ordenar per  
Nòu tema Responder al tema  [ 1 mensage ] 

Totes les hòres son UTC + 1 hòra


No pòt obrir nòus temes en este Foro
No pòt respòndre a temes en este Foro
No pòt editar els seus mensages en este Foro
No pòt borrar els seus mensages en este Foro
No pòt enviar adjunts en este Foro

Buscar:
Anar a:  
cron
Cada foriste és responsable exclusiu de les opinions o continguts que puga publicar en el foroPowered by phpBB © phpBB Group
Traduit a la llengua valenciana per IDIOMA VALENCIÀ

Style designed by Team - Programming forum